Hoofdpijn

Feiten over de Nederlandse bevolking met hoofdpijn:

  • 4% heeft dagelijks last van een vorm van hoofdpijn.
  • 10% heeft vaker dan 15 dagen per maand last van hoofdpijn.
  • 15% heeft last van migraine aanvallen.
  • 20% heeft minimaal 1 dag per week last van hoofdpijn.

De oorzaak van hoofdpijn is soms moeilijk vast te stellen. Verschillende factoren kunnen invloed hebben op hoofdpijn. Voorbeelden hiervan zijn: voeding (koffie / chocolade / alcohol), langdurig gebruikt van medicatie, vermoeidheid, spanning, erfelijkheid, verhoogde bloeddruk, tanden knarsen en klemmen.

Mijn aandacht gaat vooral uit naar de nekregio. Een verslechterde functie van de nek, wat vaak gepaard gaat met een hoge spierspanning in de nek, veroorzaakt zeer vaak hoofdpijnklachten.

De behandeling is erop gericht om de nekwervels beweeglijker te maken en de spieren in de nek te laten ontspannen. Ik werk volgens het concept van de Australische manueeltherapeut Dean Watson. Sinds 1991 behandelt en onderzoekt  Dean uitsluitend hoofdpijn patiënten, met veel succes.

Hoe ziet de hoofdpijn behandeling eruit? Wordt er gekraakt?

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van stevige, aanhoudende, druktechnieken met mijn vingers of duimen op de bovenste 3 nekwervels. Door deze druk wordt de voor u bekende hoofdpijn soms opgewekt, die pijn verminderd weer na 10 tot 30 seconden. Tijdens de behandeling  ligt u op uw buik, rug of zij. Ik kraak uw nek niet, er worden geen plotselinge, snelle bewegingen gemaakt. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het advies wat ik u zal geven over lichaamshouding en tips over het omgaan met hoofdpijn in het dagelijks leven.

Welke soorten hoofdpijn zijn geschikt voor deze behandeling?

Alle soorten hoofdpijn zijn geschikt voor mijn hoofdpijn behandeling: spierspanninghoofdpijn, migraine, cluster hoofdpijn en aangezichtspijn.

Meer informatie over het  Dean Watson concept kunt u vinden op: www.watsonheadache.com