Manuele therapie

Ik ben manueel therapeut geworden doordat ik na mijn opleiding tot fysiotherapeut een vierjarige opleiding voor manuele therapie heb gevolgd. Ik behandel patiënten volgens het Maitland denkmodel. Dit is een internationaal erkende vorm van manuele therapie. Door deze specialisatie heb ik extra kennis en vaardigheden opgedaan om de bewegingsmogelijkheden van het lichaam te verbeteren.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. Hiervoor gebruik ik specifieke manuele technieken in combinatie met houding –en bewegingsoefeningen. Ik vind het erg belangrijk om u inzicht te geven in uw klachten, zodat u signalen van uw lichaam leert herkennen en u hiernaar kunt handelen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.  

Door deze gespecialiseerde opleiding ben ik uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te analyseren en kan ik voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Manuele therapie is geschikt voor:

  • Klachten van de wervelkolom (nek, borstwervels, ribben of lage rugwervels), met of zonder uitstraling naar de armen of benen
  • Klachten aan heup, been, knie, voet, tenen
  • klachten aan schouder, arm, elleboog, hand, vingers
  • Klachten in de kaakregio
  • Hoofdpijn en duizeligheidklachten

Voor meer informatie klik hier: http://www.nvmt.nl/

Veelgestelde vragen klik hier: http://nvmt.fysionet.nl/manuele-therapie/veelgestelde-vragen.html