Schedel- en aangezichtstherapie

Na mijn opleiding tot manueel therapeut heb ik ook nog een andere specialisatie gevolgd: cranio-faciaal therapie (CRAFTA). Dit is een vierjarige opleiding waarin ik heb geleerd om klachten in de hoofd, nek, kaak, -en aangezichtsregio te onderzoeken en behandelen.

Ik werk regelmatig samen met tandartsen, huisartsen, KNO artsen, en kinderfysiotherapie om samen to de meest effectieve aanpak van uw klacht te komen.

Onderzoek:

Na een uitgebreid intake gesprek, waarin ik een goed beeld wil krijgen van het ontstaan, de locatie en de aard van uw klachten, volgt een lichamelijk onderzoek.

In eerste instantie is mijn onderzoek gericht op de functie van de nek, kaak, schedel en het zenuwstelsel van het nek en hoofdgebied. Maar wat ik erg belangrijk vind is om ook naar de lichaamshouding te kijken. Ook de functie van de wervelkolom en de andere gewrichten worden onderzocht.

Behandelplan:

Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarin ernaar wordt gestreefd om binnen 6 behandeling vermindering van uw klachten te realiseren. Mocht het gewenste resultaat uitblijven dan zal contact worden opgenomen met uw huisarts of een medisch specialist  om te overleggen over de verdere aanpak van uw klacht.

Behandeling:

De behandeling bestaat enerzijds uit manuele, mobiliserende druk -en rektechnieken in het hoofd, nek, kaak en gezichtsgebied. Anderzijds zal ik u begeleiden in het inzicht krijgen in uw klacht en krijgt u oefeningen mee voor thuis.

Voor welke klachten kan ik u behandelen?

  • Hoofdpijn
  • Kaak problematiek (kaakpijn / tandpijn / knarsen / klemmen / knakkende kaak / bewegingsbeperkingen)
  • Duizeligheidklachten
  • Mond, -en aangezichtspijn
  • Oor problemen (pijn/oorsuizen/oorontstekingen)
  • Slikproblemen
  • Aangezichtsspasme

Voor meer in formatie klik hier: http://www.crafta.nl/