Last van hooikoorts?

Ongeveer 20% van de Nederlands bevolking heeft last van hooikoorts verschijnselen. De klachten beginnen meestal aan het begin van de lente door stuifmeel van bomen, planten en grassen. Normaal gesproken maakt het menselijk lichaam automatisch afweerstoffen aan tegen stuifmeel. Bij mensen met hooikoortsklachten is er sprake van een overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Veel voorkomende symptomen zijn: verstopte/loopneus, niesbuien, jeukende ogen of gehemelte, benauwdheid en rode ogen.

Hoe werkt de tape?

Door de tape aan te leggen op de huid, prikkel je de huidsensoren en de bindweefselsensoren. Deze sensoren prikkelen op hun beurt weer het zenuwstelsel. Het bindweefsel op de rug heeft zenuwverbindingen met de longen. De tape kan mogelijk een kalmerende werking hebben op het allergische reactiemechanisme van de longen en het immuunsysteem. Vermoedelijk heeft het verminderen van de spanning op de huid en het bindweefsel een positief effect op de invloed van de stof immunoglobine IgE en daardoor indirect op het vrijkomen van histamine.

Onderzoek

Er zijn een aantal pilot studies verricht. Bij 84% van de deelnemers was er sprake van vermindering van de klachten na 1, 2 of 3 tapes sessies. Acht van de negen symptomen waren na 1 behandeling al afgenomen. Ook na de tweede en derde tape sessie namen de klachten verder af.

Wat houdt de tape behandeling in?

Er worden twee stroken tape aangebracht rondom de schouderbladen en 2 stroken tape aan de voorzijde, bij het sleutelbeen en de borstspier. Om de tape beter te laten hechten wordt er eerst een spray op de huid aangebracht, daardoor blijft de tape langer zitten. Na 1 week wordt deze tape behandeling herhaald. Afhankelijk van het resultaat kan worden besloten om nog een derde keer te tapen.


Recente berichten

Zomervakantie Fysio7

Vanwege de zomervakantie is de praktijk gesloten van donderdag 21 Juli tot maandag 15 Augustus. Graag tot dan! Helma van der Aa.

Onderzoek patientervaring

Gedurende het jaar vraag ik aan patienten die ik heb behandeld om een kwaliteitsenquete in te vullen. Hierin kunnen zij aangeven in hoeverre ze tevreden

Opening Trimbaan Dungens Gat.

Weer een stapje dichter bij een mooiere recreatieplas in Den Dungen! Ik ben trots dat ik hier een steentje aan bij heb mogen dragen. Het

Zomervakantie

Vanwege de zomervakantie is Fysio7 gesloten van 6 tot en met 29 augustus. Tot snel! Helma

Last van hooikoorts?

Ongeveer 20% van de Nederlands bevolking heeft last van hooikoorts verschijnselen. De klachten beginnen meestal aan het begin van de lente door stuifmeel van bomen,