Medicatie afhankelijke hoofdpijn

Medicatie afhankelijke hoofdpijn is hoofdpijn die ontstaat of die verergert door het dagelijks slikken van pijnstillers of triptanen. Triptanen worden vaak gebruikt door migraine patienten. Ze breken de migraineaanval af, maar triptanen doen meer dan pijn stillen. Ze werken bijvoorbeeld ook tegen de misselijkheid.

Maar weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat je zelfs door het slikken van een halve paracetamol per dag, en dat gedurende meer dan drie maanden, hoofdpijn kunt krijgen van de paracetamol. Een halve, één of twee paracetamols per dag lijkt onschuldig, maar kan voor hoofdpijnpatiënten nare consequenties hebben. Uit onderzoek blijkt dat rond de 340.000 mensen in Nederland medicatie afhankelijke hoofdpijn hebben.

Migrainepatiënten vormen een risicogroep

Migrainepatiënten zijn een belangrijke risicogroep voor het ontwikkelen van medicatie afhankelijke hoofdpijn. Regelmatig zien hoofdpijnneurologen patiënten die steeds meer medicatie zijn gaan slikken en hierdoor naast hun ‘reguliere’ migraineaanvallen nog een ‘dagelijkse’ hoofdpijn erbij krijgen. Of zij hebben het gevoel dat hun migraine een chronisch, soms zelfs dagelijks, probleem is geworden.

Medicatie afhankelijke hoofdpijn krijg je dus niet alleen van gewone, vrij verkrijgbare pijnstillers, maar ook van het teveel en te regelmatig slikken van triptanen: tien triptanen per maand is het maximum.


Recente berichten

Fysio7 tijdens de feestdagen

Fysio7 mag u tijdens de lockdown gelukkig gewoon blijven behandelen! Tussen kerst en oud op nieuw is de praktijk een week gesloten. Vanaf maandag 4

Herfstvakantie

De praktijk is gesloten van 19 tot 26 oktober vanwege de herfstvakantie.

Vernieuwde website!

Fysio7 bestaat alweer 5 1/2 jaar. De praktijk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een drukke praktijk, met veel tevreden patienten. Daar ben ik natuurlijk

Medicatie afhankelijke hoofdpijn

Medicatie afhankelijke hoofdpijn is hoofdpijn die ontstaat of die verergert door het dagelijks slikken van pijnstillers of triptanen. Triptanen worden vaak gebruikt door migraine patienten.

Corona maatregelen Fysio7

U bent van harte welkom in de praktijk! Een belangrijke voorwaarde is en blijft wel dat u vrij bent van griep, -of verkoudheidsklachten, zoals koorts,