Belangrijke informatie voor 2023:

Dit jaar heb ik besloten om voor 2023 geen contract te tekenen met zorgverzekeraars die eisen stellen waardoor ik niet de kwaliteit van zorg kan leveren die ik zo belangrijk vind. Een aantal zorgverzekeraars vraagt steeds meer en onnodige  administratie van zorgverleners. Hiermee maak ik een bewuste keuze om meer tijd te steken in mijn patiënten en in nuttige administratie.

Fysio7 heeft in 2023 GEEN contract afgesloten met:

  • Menzis (inclusief anderzorg, HEMA, VinkVink)
  • Zorg en Zekerheid (inclusief AZVZ)                                     
 
Wat betekent dit voor u?
 
Als u kiest voor 1 van bovenstaande zorgverzekeraars, dan ontvangt u de rekening van de behandeling thuis, deze dient u zelf te betalen. Vervolgens kunt u zelf de kosten van de behandeling bij uw zorgverzekeraar declareren. U krijgt dan, hierbij afhankelijk van de door u gekozen aanvullende verzekering, een deel van de kosten vergoed.

Heeft u een restitutiepolis, dan betekent dit dat u vrij bent om de behandelaar te kiezen die u wenst. U krijgt dan meestal het grootste deel van de kosten (soms zelfs 100%) vergoed.

Vergoeding
Fysiotherapie wordt tegenwoordig niet meer vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Fysiotherapie wordt voor het merendeel vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. U kunt uw polis raadplegen of bij uw zorgverzekeraar navragen wat uw precieze vergoeding is per kalenderjaar. Indien u aanvullend verzekerd bent, worden uw behandelingen rechtstreeks bij uw verzekeraar gedeclareerd.
 
 

Verwijzing/Screening

Sinds 1 januari 2006 heeft u voor fysiotherapie in de meeste gevallen geen verwijsbriefje van uw huisarts of specialist meer nodig. Fysiotherapie is direct toegankelijk geworden. Wanneer u rechtstreeks bij mij komt, zal er eerst een zogenaamde screening worden uitgevoerd. Met behulp van deze screening kan ik bepalen of u met uw klacht bij mij aan het goede adres bent. Als dit niet het geval is, kan ik u adviseren om voor verder onderzoek naar uw huisarts te gaan.

Wanneer uw klacht wel voor mijn fysiotherapeutische behandeling in aanmerking komt, zal er op uw eerste afspraak meteen worden overgegaan tot verder onderzoek, het opstellen van een behandelplan en behandeling.

Chronische indicatie

In bepaalde gevallen worden behandelingen wel vergoed vanuit uw basisverzekering, namelijk:

Na een operatie wordt fysiotherapie meestal vanuit de basisverzekering vergoed. De eerste behandeling moet binnen 3 maanden na de operatiedatum plaatsvinden. Bij kinderen tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen uit de basisverzekering vergoed, voor eventuele verdere behandeling is een aanvullende verzekering noodzakelijk. Bij bepaalde chronische aandoeningen worden de behandelingen na de 20e behandeling volledig vergoed uit de basisverzekering. De eerste behandelingen kunnen vergoed worden vanuit uw eventuele aanvullende verzekering.

Tarieven