"

Fysiotherapeut // eigenaresse

Helma Sieben

Ik ben Helma van der Aa-Sieben. Sinds 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool in Eindhoven. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in particuliere praktijken en in 2001 de opleiding tot manueel therapeut (Maitland) gevolgd. Sinds 2006 ben ik gediplomeerd manueel therapeut.

Tijdens deze opleiding raakte ik zeer geïnteresseerd in de behandeling van de nek, schedel -en kaakregio. Dit heeft geleid tot het volgen van nog een studie: craniofaciaal therapie (CRAFTA). Sinds 2009 ben ik craniofaciaal therapeut, oftewel schedel- en aangezichtstherapeut.

Om me verder te specialiseren in de behandeling van hoofdpijn heb ik deelgenomen aan de cursus van Dean Watson, hij leidt een hoofdpijn kliniek in Australië.

Zorgprofessionals, zorgverzekeringen, de overheid en de maatschappij streven de laatste jaren steeds meer naar betere zorg die wetenschappelijk onderbouwd is. Ook ik vind dat zorg toegankelijk, efficiënt en innovatief moet zijn. Daarom ben ik in 2012 de opleiding tot Master of Manual Therapy gaan volgen, in 2014 heb ik deze opleiding succesvol afgerond.

Mijn specialisaties hoofdpijn behandeling en schedel- en aangezichtsbehandeling maken mij onderscheidend als fysiotherapeut. Ik ervaar al jaren dat ik door mijn holistische benadering een verschil kan maken in de klachten van mijn patiënten. Dit heeft mij gemotiveerd om de stap naar een eigen praktijk te maken.

  • Fysio7, omdat de 7 letterlijk de Nederlandse vertaling is van mijn meisjesnaam: Sieben.

  • Fysio7, omdat de nek, mijn specialiteit, bestaat uit 7 wervels.

  • Fysio7, omdat 7 het geluksgetal is!